Bericht NBF – Nationale Trio Leagues

Datum: 02 dec 2020

Beste leden,

Bericht van de NBF met betrekking tot de Nationale Trio Leagues

Tijdens de laatste NBF bestuursvergadering (25 november) werd al snel duidelijk dat bij allen de sterke overtuiging leeft dat een start van de Nationale Trio Leagues in januari 2021 eigenlijk geen haalbare kaart is.

De duur van de huidige semi-lockdown, het feit dat nog lang niet duidelijk is wanneer we weer op een enigszins normale, maar ook veilige wijze een competitie kunnen spelen en de onzekerheid of alle noodzakelijke bowlingcentra beschikbaar zijn voor het spelen van NTL- wedstrijden zijn de belangrijkste redenen voor deze overtuiging.

Omdat diverse bowlingcentra niet beschikbaar zijn op data die we voorafgaand aan het seizoen als reservedata aan de wedstrijdkalender hadden toegevoegd en, zo vermoeden wij, teams/spelers niet zitten te wachten op het spelen van wedstrijden tijdens de zomermaanden, zien wij geen kans om tijdens het seizoen 2020-2021 een volledige competitie van 8 speeldata te realiseren. Omdat wij daarnaast diverse berichten ontvingen dat meerdere teams van mening zijn dat een “halve competitie” voor hen niet interessant is heeft het NBF bestuur besloten de NTL seizoen 2020-2021 niet meer te starten.

Hoe nu verder?

We rekenen erop dat veel teams / spelers zijn die, zodra het weer veilig kan, graag z.s.m. weer in teamverband in actie komen, zonder daarbij het hele land te willen doorkruisen.

Voor hen wil de NBF op de vrijgevallen data regionale teamwedstrijden organiseren!

We willen, als de omstandigheden het toelaten, mogelijk al vanaf februari of maart 2021, op de NTL-data in diverse bowlingcentra teamtoernooien organiseren zodat iedereen toch in zijn/haar eigen regio kan bowlen. In de maand december gaan wij daarom in overleg met voorzitters van verenigingen en NTL-teamcaptains om samen ideeën voor deze teamwedstrijden te inventariseren.
We hopen je hiermee voldoende geïnformeerd te hebben en rekenen erop dat je bij vragen contact met ons opneemt.

Namens de NBF

 

 

Nieuws