Nieuws BVH – Bowling Hoeve de Aar 26 april 2021

Datum: 26 apr 2021

Dag leden van de BVH.

Het is al weer lang geleden – misschien te lang – dat vanuit het bestuur in jullie richting is gecommuniceerd. Nu de eerste versoepelingen in deze coronapandemie er aan lijken te komen, is het ook tijd om te kijken naar de huidige situatie van onze bowlingvereniging en – niet minder belangrijk – ons bowlinghuis.

In de laatste 13 maanden is Hoeve de Aar nauwelijks geopend geweest en hebben wij geen gelegenheid gehad om te bowlen en al helemaal niet om leagues of toernooien te organiseren. Daarbij komt dat Eugène en Michelle Driessen, de huidige exploitanten van de Hoeve, hebben besloten om deze te koop te zetten omdat zij elders nieuwe activiteiten in de horeca willen gaan ondernemen. Dat maakt het ook spannend voor onze vereniging: komt er een nieuwe eigenaar en zo ja blijft er dan ook een bowlingcentrum in het pand? Eugène heeft in ieder geval laten weten dat de kans, dat de familie Driessen de bowling weer voor het publiek zal openen, heel erg klein is gezien de activiteiten, die zij elders ondernemen.

Vandaag heb ik van Eugène begrepen, dat er serieuze belangstelling is van kopers met ervaring in de bowlingwereld, die bij een eventuele overname van de Hoeve deze ook als bowlingcentrum willen blijven exploiteren. In dat geval zouden wij, nadat een noodzakelijke upgrade van machines en banen is uitgevoerd, weer kunnen starten met bowlen (als Corona het toelaat). Eugène hoopt binnen circa 3 weken duidelijkheid te kunnen verschaffen of de verkoop aan deze personen doorgaat.

De opties nog even kort samenvatten:

  1. Hoeve de Aar wordt niet op korte termijn verkocht: dan moeten wij er van uit gaan dat wij vooralsnog niet meer kunnen bowlen in ons bowlingcentrum;
  2. Hoeve de Aar wordt op korte of middellange termijn verkocht aan een ondernemer, die geen heil ziet in verdere exploitatie van het bowlinggedeelte in de hoeve;
  3. Hoeve de Aar wordt verkocht aan een ondernemer die door wil gaan met de exploitatie van het bowlinggedeelte.

De eerste 2 opties betekenen vrijwel zeker het einde van de BVH. Als het de derde optie wordt, dan kunnen wij in ieder geval als vereniging doorgaan en blijven bowlen in ons bowlingcentrum.

Het bestuur zal proberen om jullie vanaf nu regelmatig te informeren over de gang van zaken met betrekking tot de verkoop van Hoeve de Aar en de stand van zaken binnen de bowlingvereniging.

Met vriendelijke groet, namens het bestuur van de BVH

Leo Ederveen

 

 

Nieuws