Info Leagues seizoen 2021-2022

Datum: 05 aug 2021

Beste leden.

Inmiddels is de inschrijvingstermijn voor de leagues al ruim verstreken, is er duidelijkheid dat wij niet terug kunnen gaan naar Heerlen (zie het verhaal op de site) en is de donderdagleague al naar Sittard verhuisd (gaan daar op de dinsdag spelen met 12 teams).

Ook is gebleken dat een duidelijke meerderheid van de leden, die hebben aangegeven nog een league te willen bowlen, een voorkeur voor Sittard hebben. Daarmee valt de bowling in Maastricht vooralsnog ook af.

In totaal hebben 22 leden aangegeven in Sittard een league te willen bowlen. Ik merk daarbij wel op, dat de voorkeur van enkele leden uitgaat naar een trioleague en van anderen juist weer naar een dubbelleague, dus als de uiteindelijk beslissing is gevallen, moeten wij er toch nog rekening mee houden, dat er mensen gaan afvallen.

Het eerste waar wij bij de  organisatie van de league rekening moeten houden, is de beschikbaarheid van de bowling in Sittard.

Daar hebben wij de volgende opties:

  • Een dubbelleague op dinsdag, alleen voor BVH – leden. Voorwaarde is dan wel dat wij uiterlijk om 19.30 uur beginnen en maximaal 3 games bowlen, want de trioleague van Ton Plummen start om 21.30 uur en van te voren, moet er nog baanonderhoud plaats vinden. Dus uiterlijk om 21.00 uur moeten wij klaar zijn;
  • Een dubbelleague of trioleague op woensdag, alleen voor BVH – leden en 1 keer per 14 dagen. Dit omdat wij dan de woensdag afwisselen met de G – bowlers van Sittard, die ook 1 keer per 14 dagen hun wedstrijden spelen;
  • Een trioleague op de maandag, samen met de SBV. Ook de SBV heeft leden zien vertrekken en op de maandag hebben zij nu nog 6 of 7 teams. Speelwijze is 4 games Amerikaans systeem op wisselende oliepatronen. Kosten zijn € 42,– per team;
  • De laatste mogelijkheid is op de donderdag, eveneens samen met de SBV, die op deze speeldag 6 of 7 teams heeft. Ook hier worden 4 games Amerikaans systeem gespeeld, maar op een vast oliepatroon. Kosten zijn hetzelfde: € 42,–  per team.

Voor alle duidelijkheid: met SVB is afgesproken dat, als wij kiezen voor een gezamenlijke league, de spelers van de BVH GEEN dubbellid hoeven te worden in Sittard.

Dit bericht zal op de site worden geplaatst, maar tevens worden gemaild aan de leden, die hebben aangegeven mee te willen doen aan een league in Sittard.

Wij zijn zeer benieuwd naar jullie reacties. Die kunnen via mail of telefonisch worden gegeven aan:

leoederveen@gmail.com / 06 40868852.

Uiteindelijk zal het bestuur een reële beslissing moeten nemen.

Namens het bestuur van de BVH.

Met vriendelijke groet,

 

Leo Ederveen.

 

 

Nieuws